El proper dijous, 5 de setembre, tindrà lloc la segona jornada sobre Actualització en Malaties Infeccioses, organitzades pel servei de Malalaties Infeccioses, concebuda amb l’objectiu de compartir coneixements i posar en comú les principals novetats relatives a aquest àmbit.

La jornada s'articularà alvoltant de dues taules rodones, la primera centrada en el microbioma i la segona en els aspectes més rellevants en el darrer any en l'àmbit de les malalties infeccioses i la microbiologia clínica. Ambdues inclouran tres ponències i una discussió conjunta. En el cas de la primera es parlarà sobre els conceptes bàsics dels estudis de microbioma per a clínics, la relació entre la microbioma i la sèpsia i entre el microbioma i la pneumònia pneumocòcica en adults. En la segona taula s’hi abordarà el millor any en malalties infeccioses, en microbiologia clínica i en immunització.

Pel que fa als ponents, hi intervindran professionals externs i del propi HUMT. En aquest sentit, hi prendrà part la Dra. Desirée Henares, membre del grup de Malalties Infeccioses i Microbioma de l’Institut de recerca de Sant Joan de Déu, la Dra. Elisa Rubio, adjunta al servei de Microbiologia i CORE de Biologia Molecular de l’Hospital Clínic, la Dra. Cristina Masuet, adjunta al servei de Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Hospital Universitari de Bellvitge i la Dra. Virginia Plasencia, adjunta al servei de Microbiología Clínica de Catlab. Pel que fa al servei de Malalties Infeccioses de l’HUMT, a banda de la Dra. Calbo, hi participaran la Dra. Beatriz Dietl, la Dra. Lucia Gómez i la Dra. Lucia Boix-Palop, totes elles adjuntes al servei.