Projecte de prevenció de Diabetis Mellitus. DP Transfer (Diabetes Prevention – Transferring Findings from European Research to Society)

És un projecte de l’atenció primària que consisteix en una intervenció factible sobre l’estil de vida dels pacients amb l'objectiu de reduir l'impacte de la Diabetis Mellitus tipus 2.

Es realitza un programa educatiu sobre estils de vida saludables, amb durada 16 sessions i al llarg de dos anys (primer bloc de 6 sessions a raó d'1 sessió per setmana, i després 1 sessió cada dos mesos fins a completar 16 sessions). Dirigit a persones entre 45 i 75 anys amb pre- diabetis (glicèmia basal alterada o intolerància a la glucosa) i/o amb puntuació al qüestionari específic Findrisk igual o superior a 11 punts. Tenint en compte la glucèmia basal alterada, les xifres de glucèmia en dejú entre 110 i 125 mgr/dl i /o xifres d'hemoglobina glicosilada ( HbA1c) entre 5.7 i 6.4 % .

És un projecte reconegut amb ajudes FIS-ICIII, de la Marató de TV3, PERIS 2016 i qualificat com a millor projecte educatiu per la Sociedad Española de Diabetes.