Grup de suport a la Lactància Materna

La llet materna és la millor manera d'alimentar els nounats i lactants fins als sis mesos, té propietats bioactives que faciliten la transició de la vida intra a l'extraúter.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) recomanen que la lactància materna sigui exclusiva dins dels primers sis mesos de vida, i que constitueixi part important de l'alimentació durant la resta del primer any.

L’any 2008 es va crear un Grup de Treball per l’alletament matern conjunt Hospital – Primària i els Tallers de suport a l’alletament matern. Aquests són grups oberts liderats per infermeres expertes en lactància (pediàtriques/llevadores) que atenen a mares i nadons amb unes necessitats específiques.

S’ofereix assessorament personalitzat i es resolen dubtes i/o dificultats amb coneixements actualitzats entorn a la lactància materna. Donar el pit requereix un aprenentatge, que no resulta fàcil i amb aquests tallers es complementa l’assistència que s’ofereix a la consulta. En els últims 6 anys les tasses d’inici de la lactància materna a MútuaTerrassa han millorat molt.

Al nostre Centra d'Atenció primària es porten a terme tallers grupals setmanals de 2 hores, que es complementen amb un seguiment especific a la consulta de manera individualitzada, si es precisa.
L’accés a aquests tallers és obert a tots els ususaris que ho precissin durant tot el període de la lactància. Es requereix fer la citació prèvia des del taulell de pediatria del nostre centre (planta 1) o bé telefònicament.

  • Quins beneficis té la lactància materna?

    Els beneficis de l'alletament matern, tant per la mare com per al nadó, són molts, no només de caire físic, sinó també psicològic i emocional. Pel que fa al nadó, la llet materna conté els elements necessaris per al …Llegir més