Pacient Expert en Anticoagulants Orals

El Programa Pacient Expert Catalunya® té com a objectiu final potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i el treball d’equip.

Qui pren el protagonisme és el pacient expert, qui transmet coneixements i comparteix experiències amb altres pacients que pateixen el mateix problema de salut. En les sessions els professionals sanitaris passen a fer el paper d’observadors que es limiten a intervenir en cas de què sigui necessari.

La finalitat del Programa Pacient Expert Catalunya® és promoure canvis d’hàbits que millorin la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències entre els pacients experts i la resta de pacients.

Actualment el programa que es realitza al nostre centre és el d’anticoagulació; les sessions es fan a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Consta de nou sessions, una a la setmana, d’una hora i trenta minuts de durada al llarg d’uns dos mesos i mig, que inclouen una part teòrica i una altra de pràctica. El nombre de participants es limita a 10-12 per grup, amb la finalitat de garantir una comunicació fluïda i efectiva entre els participants.