1 treballadora social

Els professionals del treball social sanitari en atenció primària, tenen com a missió donar informació, orientació i suport a la població que ho precisi en temes de caire psicosocial, tenint en aquest àmbit, l’oportunitat d’atendre tant a nivell individual i familiar com grupal i comunitari.

La pràctica professional d’un treballador social sanitari (TSS) està lligada per força a l’intercanvi amb altres professions (infermers, metges, psicòlegs, advocats, fiscals, etc.). A través de la coordinació amb els equips multidisciplinars, fa ús dels recursos socials en el marc d’una intervenció o un tractament psicosocial. Aquesta activitat suposa que el TSS exerceixi el rol d’intermediari de l’equip d’atenció primària amb la comunitat de referència (Serveis socials bàsics, associacions, etc.).

El TSS, entre d’altres, atén les situacions de violència de gènere, maltractament infantil, mantenint la coordinació directa amb pediatria, ASSIR, CSMIJ, SIAD i altres entitats, formant part també de la comissió de violència de gènere.

Dóna suport a la gestió de prestacions sanitàries a les persones que ho sol·liciten i fan les derivacions necessàries valorades de forma multidisciplinar (derivacions a centres sociosanitaris, PADES, etc.).
Els TSS del CAP participen en la formació d’alumnes de Grau.


La treballadora social del CAP Rubí és:

  • Sra. Maria Álvarez