La prova pilot d'acompanyament telemàtic promoguda pel servei de Cirurgia General, difosa per les ones hertzianes de Catalunya Ràdio

El passat dimecres, 7 d'abril, el magazín d'innovació "Popap" de Catalunya Ràdio va desplaçar una Unitat Mòbil fins a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa per conèixer, de primera mà, tots els detalls sobre la prova pilot d'acompanyament telemàtic pre i post quirúrgic promoguda pel servei de Cirurgia General des del passat febrer.
Per fer-ho, van convidar a intervenir-hi a la Dra. Itziar Larrañaga, adjunta al servei en qüestió i responsable del projecte. També hi va intervenir un pacient de l'HUMT usuari de l'eina i que properament ha de ser intervingut d'una hèrnia inguinal i Naira Marin, cap de Serveis i Solucions Digitals de B. Braun, el proveïdor de la solució tecnològica.
Preguntada per la periodista Marta Cristià, la Dra. Larrañaga va explicar que certament l'HUMT està acollint una prova pilot, pionera a tot al món, d'acompanyament telemàtic pre i postoperatori per a pacients amb hèrnies inguinals mitjançant l'aplicació, ForPAtientApp. Es tracta d'una eina dissenyada per als pacients que s'han de sotmetre a una cirurgia per aquesta afecció i que possibilita un acompanyament constant i proper entre l'hospital i el pacient. Naira Marín va comentar les particularitats tècniques de la solució tecnològica i el pacient va explicar a tots els oients la seva recent experiència amb l'eina en qüestió.
Ràdio Terrassa també es fa ressò del tema
Uns dies més tard, dilluns 12 d'abril, el magazín matinal "El Submarí" també es va interessar per l'esmentada prova pilot. En aquesta ocasió va intervenir la Dra. Claudia Mitru, adjunta al servei de Cirurgia General. En aquest cas, l'experta va explicar l'objectiu de la iniciativa, el seu funcionament en termes d'acompanyament i fases i va detallar també totes les funcionalitats incloses a l'eina.
La Dra. Mitru també va referir-se a la bona acollida que ha tingut l'APP entre la trentena de pacients que l'estan testejant i va explicar que actualment han començat a provar-la entre els pacients d'hèrnia inguinal però que, a futur, la idea és poder traslladar-la a altres tipus de cirurgies.
Sentir la intervenció de Catalunya Ràdio:
https://www.ccma.cat/catradio/el-popap-es-desplaca-a-la-mutua-de-terrassa-per-parlar-duna-app-pionera-en-lacompanyament-de-pacients-amb-hernies-inguinals/nota-de-premsa/3087514/
Sentir la intervenció de Ràdio Terrassa (a partir del minut 12.48):
https://go.ivoox.com/rf/68429801