La unitat de Coloproctologia participa al 24è congrés nacional de l’AECP

La unitat de Coloproctologia del servei de Cirurgia General i Digestiva va intervenir els passats 20, 21 i 22 d'octubre al 24è congrés nacional de l'Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP), que es va celebrar a Santiago de Compostela.



En el transcurs del mencionat congrés els professionals de la Unitat van presentar 6 comunicacions orals, 3 comunicacions en vídeo i van moderar una taula.



En el simpòsium Medtronic - Controvèrsies en cirurgia colorectal, la Dra. Salvadora Delgado, directora assistencial de l'àmbit quirúrgic i cap del servei de Cirurgia General i Digestiva, va participar com a moderadora.
A la taula sobre controvèrsies en càncer de recte, la Dra. Salvadora Delgado va presentar la comunicació: Present i futur del TATME
A la taula Pacients: cap a un diàleg integrador amb els nostres pacients, la Dra. Arantxa Muñoz, va intervenir conjuntament amb Àngels Roca i Maite Carreras amb la comunicació sobre Incontinència Fecal.
En el Vídeo-fòrum sobre tècniques exploratòries, la Dra. Arantxa Muñoz va presentar la comunicació: Com explorar a un pacient amb incontinència fecal.
Dins del simpòsium promocionat per Coloplast la Dra. Muñoz va intervenir amb la comunicació: Irrigació transanal en el restrenyiment.
Pel que fa al taller de Neomedic la Dra. Muñoz i la Dra. Catot van presentar Tractament de les hemorroides amb HAL-RAR: una opció efectiva i mínimament invasiva.
Per una altra banda la Dra. Melissa Arias-Avilés va presentar la comunicació: Injecció de teixit adipós autòleg recent recollit en el tractament de la fístula recto-vaginal multirecidivada. Una solució davant d'un teixit hostil?
La Dra. Maria Galofré va presentar dues comunicacions en vídeo:
Cloaca anus-vaginal obstètrica: reparació quirúrgica mitjançant esfinteroplàstia, reparació del paret anus-vaginal i plàstia cutània de Corman.
Apendicectomia radical laparoscòpica per neoplàsia mucinosa pendicular.




Autors que van intervenir en els tres darrers treballs:

Injecció de teixit adipós autòleg recent recollit en el tractament de la fístula recto-vaginal multirecidivada. Una solució davant d'un teixit hostil?

Melissa Arias-Avilés, Arantxa Muñoz-Duyos, Juan C. Baanante-Cerdeña, Yolanda Ribas, Maria Galofré-Recasens, Carlos Maristany-Bienert, Sofía Espinoza-Villalobos, Juan M. Romero-Marcos, Salvadora Delgado-Rivilla



Apendicectomia radical laparoscòpica per neoplàsia mucinosa pendicular.

Maria Galofré-Recasens, Melissa Arias-Aviles, Salvador Llopis-Mestre,, Juan M. Romero-Marcos, Carlos Maristany-Bienert, Arantxa Muñoz-Duyos, Juan C. Baanante-Cerdeña, Sofia Espinoza- Villalobos, Carlota Cuenca-Gomez, Salvadora Delgado-Rivilla



Cloaca anus-vaginal obstètrica: reparació quirúrgica mitjançant esfinteroplàstia, reparació del paret anus-vaginal i plàstia cutània de Corman

Maria Galofré-Recasens, A. Muñoz-Duyos, JC. Baanante, Melissa Arias-Aviles, Carlos Maristany, Sofía Espinoza Villalobos, Juan Romero-Marcos, Salvadora Delgado