Els professionals del CAS participen com a ponents als 25 anys de AIDE

Durant la celebració dels 25 anys de l’associació AIDE, que va tenir lloc els passat 25 d’abril al Vapor Universitari, es va fer un recorregut pels 25 anys d’història de l’entitat i la vinculació d’aquesta entitat amb diferents entitats i serveis de salut de la ciutat, entre els que es trobava el CAS de MútuaTerrassa.

La jornada es va obrir amb la presentació de la presidenta de l’entitat, la Cristina Valverde, l’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, l’Alfredo Vega i la Laia Gasulla, coordinadora de l’àrea de reducció de danys de la Sub-direcció General de Drogodependències per delegació de la Consellera de Salut.

Durant la primera part, es va fer un recorregut històric per aquests 25 anys de vida de l’associació i es van presentar els resultats del projecte europeu Betrad, que té com a objectiu ampliar el coneixement sobre l’envelliment de les persones que usen drogues i proveir a professionals de l’àmbit de les drogodependències, de la geriatria i d’altres àmbits sanitaris i socials de recursos per a millorar l’atenció a les persones que usen drogues d’edats avançades.

Seguidament van participar les professionals del CAS de MútuaTerrassa, Carme Torrella i Núria Palau, amb un enfocament preventiu on van plantejar l’acompanyament dels i les adolescents des del suport en la seva presa de consciència i capacitat crítica. També han destacat el paper del grup d’iguals i de la família en aquesta etapa.

Van continuar amb una taula rodona sobre el valor de la xarxa, on la Carme Padrós, Treballadora Social del CAS de MútuaTerrassa en va formar part conjuntament amb altres representants d’entitats i serveis de salut de Terrassa.


L’associació AIDE té una gran implicació i un paper clau en la xarxa de coordinació d’entitats de la ciutat de Terrassa. I gràcies al treball que tenen les associacions com aquesta, s’implementen programes de reducció de danys per a prevenir les malalties infectocontagioses i les morts per sobredosis en les persones consumidores de drogues.