LSD

Què és?
És un derivat sintètic d'un fong que pot créixer en les espigues de sègol. Encara que hi ha diferents formes de presentació (en càpsules, pastilles o, fins i tot, en forma líquida), la més comuna és impregnada en paper absorbent que es talla en porcions petites que contenen una dosi. Coneguda també amb el nom de tripi, aquesta droga al·lucinògena modifica la percepció, el pensament i l'estat d'ànim.

Efectes:
Els seus efectes solen aparèixer al cap de trenta a noranta minuts del consum i estan molt influïts per factors com la quantitat, l'estat d'ànim, les expectatives i la personalitat prèvia del consumidor, i poden durar entre set i dotze hores. En dosis baixes, altera suaument la percepció de la realitat i l'estat d'ànim. En dosis altes, s'experimenta una pèrdua del sentit de la realitat i al·lucinacions.

Riscos per a la salut:

  • El consum de LSD pot provocar l'aparició de les anomenades reviviscències (flash-backs) al cap de setmanes o, fins i tot, mesos després d'haver pres la droga. Fan que la persona torni a experimentar alguns dels efectes que provoca aquesta substància.
  • En alguns casos, també pot provocar un "mal viatge" (pèrdua del control de les emocions, ansietat, pànic).
  • Com a efectes secundaris, pot produir-se un augment de la pressió arterial o del ritme del cardíac, dilatació de les pupil·les, insomni, suors, tremolors i febre.
  • El consum prolongat pot alterar la salut mental (ansietat, depressió, psicosi). En el cas de persones amb antecedents psicopatològics es poden convertir en crònics.
  • Aquesta substància provoca dificultat d'atenció i concentració, i el seu consum fa augmentar les possibilitats de patir un accident laboral o de trànsit.

Deixar de consumir sempre és una decisió encertada.
En http://drogues.gencat.cat/ca/inici/ trobaràs més informació per fer-ho.