Nou curs sobre Actualització en Farmacoterapèutica per a residents

Des de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica es promou la formació dels residents de farmàcia hospitalària amb cursos formatius durant tot l'any. Aquest any des de la societat s'ha iniciat el curs teòric-pràctic d'actualització farmacoterapèutica, que combina la formació teòrica (sessions monogràfiques) i la formació pràctica (casos clínics) per tal d'actualitzar el coneixement sobre les últimes novetats en la farmàcia clínica, com noves guies, evidències, medicaments i pràctica clínica.

En la part pràctica, són els residents de cada centre els qui presenten un cas clínic, amb l'objectiu de millorar les habilitats analítiques i adquirir sentit crític mitjançant la discussió d'un cas clínic real.

El passat mes de gener va ser el torn de les residents del nostre servei, que van presentar un cas clínic en el servei de Cardiologia. Arran d'un episodi de fibril·lació auricular secundària a una toxicitat a Ibrutinib varen repassar les guies de la Societat Espanyola de Cardiologia sobre el maneig de la FA, així com les últimes guies publicades del consens cardio-onco-hematològic pel maneig de la FA en aquests pacients.