Concert solidari "La recerca és vida"
La Fundació Docència i Recerca de MútuaTerrassa organitza un concert benèfic protagonitzat pel Quartet Casals per contribuir a la investigació de la Covid Persistent
Col·laboreu comprant les vostres entrades per al concert, que tindrà lloc el dia 6 d’octubre al Teatre Auditori de Sant Cugat
La pandèmia del SARS-CoV-2 ha suposat un gran repte social i sanitari de gran magnitud, tant a nivell assistencial com de recerca biomèdica. Una de les conseqüències més rellevants i freqüents de la Covid és deguda a la persistència de símptomes molt temps després d’haver patit la infecció, l’anomenada Covid Persistent (CP).
Davant d’aquesta circumstància, la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa -orientada des dels inicis de la pandèmia a la recerca en Covid i CP- ha organitzat un concert benèfic que oferirà el Quartet Casals amb el propòsit de contribuir a la investigació envers aquesta síndrome. Sota el títol “La recerca és vida”, se celebrarà el proper dijous, 6 d’octubre, a les 20h. al Teatre-Auditori de Sant Cugat.
Des del passat dimecres, 21 de setembre, les entrades per assistir al concert ja estan disponibles a un preu de 30€ al web del Teatre-Auditori: https://tasantcugat.cat/programacio/espectacle/la-recerca-es-vida-1.
Paral·lelament, en aquest mateix web també està a disposició de totes les persones interessades en fer una donació per aquesta causa: https://mutuaterrassa.com/blogs/ca/fundacio-docencia-recerca/covid-presistent, mitjaçant una transferència bacària a ES35 2100 0087 6702 0097 9612 o podeu realitzar un Bizum a 06091. Per obtenir el certificat de desgravació fiscal indiqueu NOM, DNI/NIF i adreça de correu electrònic.
Repertori cambreístic al servei de la Covid Persistent
El Quartet Casals, fundat el 1997 i amb una gran projecció en l’àmbit internacional, oferirà una actuació basada en dues peces clau del repertori cambreístic, els beneficis de la qual es destinaran íntegrament a la recerca per conèixer més a fons el comportament clínic, biològic i epidemiològic del virus i totes les conseqüències que se’n deriven en termes de CP. Es tracta d’una patologia amb una prevalença força elevada -afecta entre un 5 i un 20% de les persones que han patit la infecció- i els símptomes més habituals son fatiga, falta d’aire, dolor muscular, alteracions neurològiques, de memòria així com del gust i l’olfacte.
Haydn i Brahms són els compositors al voltant dels quals giraran les dues peces que donaran forma al concert. Amb els seus sis quartets op. 20, els denominats 'Del sol', publicats el 1779, Haydn va obrir definitivament les portes al gènere del quartet de corda. En aquest sentit, el Brahms inclòs en el programa evidencia la maduresa adquirida en la seva no gaire abundant, per més que intensa, producció per a quartet de corda.
Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa: investigació que reverteix en les persones
Som una entitat sense ànim de lucre que compta amb el reconeixement i l’experiència que proporcionen els més de 100 anys d’activitat assistencial desenvolupada en el marc de MútuaTerrassa. Promovem múltiples línies d’investigació i iniciatives diverses concebudes per generar impacte i incidir en el seu entorn social més immediat, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement biomèdic i social i revertir així en la millora de la salut de les persones.
Pel que fa a la recerca en Covid i CP, són múltiples els avenços desenvolupats: creació d’un banc de mostres amb més d’un miler de pacients amb Covid-19, lideratge d’estudis d’idoneïtat i farmacogenètics de diferents tractaments contra la Covid-19, identificació de marcadors de gravetat a través d’estudis genètics i immunològics, avaluació de proves diagnostiques, seguiment telemàtic avançat (RedCov), detecció de necessitats socials en la població vulnerable per a Covid-19, anàlisi comunitari de factors de risc associats a Covid greu, obertura de la Unitat de seguiment de pacients amb CP, així com la creació de la Unitat d’anòsmia per a pacients amb aquesta síndrome.
Mitjançant els fons recaptats en el concert, el compromís de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa és liderar estudis que permetin ajudar a millorar l’atenció i tractament de les persones amb Covid i CP. Detectar persones amb simptomatologia de CP, avaluar les seves necessitats mèdiques, crear proves diagnòstiques que facilitin la seva identificació, cercar marcadors que permetin avaluar el seguiment, identificar factors de risc associats a la CP i valorar l’opció terapèutica més escaient per cada pacient són els propòsits que perseguirà l’esmentada recerca.
Quartet Casals: els ambaixadors espanyols
Fundat el 1997 a les aules de l'Escola Superior de Música Reina Sofía a Madrid, el Quartet Casals va posar fi a una anomalia històrica, ja que Espanya no havia comptat mai amb un grup d’autèntica projecció internacional dedicat de manera estable i exclusiva a la interpretació del repertori quarteístic. Està afincat a Barcelona i integrat pels germans Abel i Arnau Tomàs, Vera Martínez i Jonathan Brown.
D’ençà que va guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d'Hamburg, el Quartet Casals ha estat convidat de regularment a les sales de concerts més prestigioses del món incloent-hi Carnegie Hall (Nova York), Philarmonie (Berlín), Cité de la Musique (París), Konzerthaus and Musikverein (Vienna), Concertgebouw (Amsterdam) i Suntory Hall (Tòquio) entre moltes altres ciutats.
En reconeixement a la seva tasca de difusió cultural durant més de dues dècades, els membres del Quartet Casals han estat reconeguts com a ambaixadors culturals per part de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Llull. Anteriorment el Quartet ja havia obtingut el Premio Nacional de Música atorgat pel Ministerio de Cultura (2006), així com el Premi Ciutat de Barcelona (2005) i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya (2016).