El servei de COT intervé als congressos nacionals de la SECOT i la SECCA


El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia van participar en dos congressos d'àmbit nacional organitzats per la Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia(SECOT) i la Societat Espanyola de Cirurgia de Maluc (SECCA).

El 58è congrés de la SECOT va tenir lloc a Sevilla els passats dies 29, 30 de setembre i 1 d'octubre. En aquest entorn, el servei de COT de l'HUMT va intervenir en 8 comunicacions pròpies del servei i una en col·laboració amb altres centres. D'aquestes 8 ponències una va ser seleccionada com una de les millors comunicacions del mencionat congrés.

  • A la taula: Línia de treball de la Infecció osteoarticular SECOT: contradiccions en infecció protèsica. Recanvis sèptics amb cultius negatius i recanvis asèptics amb cultius positius inesperats, el Dr. Lluís Font va participar com a moderador d'aquesta i va presentar dues comunicacions:
    • Definició i incidència de les contradiccions.
    • Cross Fire: Criteris d'infecció protèsica clàssics vs criteris EBJIS. Disminució de contradiccions.
  • A la taula: Fractures Periprotèsiques, el Dr. Pablo Castillón va presentar la comunicació: Consideracions tècniques del tractament de les fractures periimplant del fèmur.
  • Dins de la taula, Sobre infeccions: ciència bàsica i estudis clínics.
    • El Dr. Martí Carles Bernaus va presentar: Ús de corrent contínua polsada (CCP) per a desprendre la biopellícula bacteriana adherida a metalls: estudi in vitro
    • El Dr. Lluís Font va collaborar com a coautor en la comunicació: Impacte dels cultius inesperadament positius en l'artroplàstia total de maluc primari.
  • A la taula, Sobre protocols de recuperació ràpida en PTR i resultats de PTR, la Dra. Irene Omiste va presentar la comunicació: Necessitat de transfusió sanguínia en pacients intervinguts de pròstesis total de genoll mitjançant un circuit de recuperació ràpida
  • Dins de la taula Enclavats endomedullars: truc per a millorar la tècnica i els resultats va estar moderada pel Dr. Jordi Salvador i va presentar la comunicació: Tips and tricks en enclavat d'húmer.
  • En el transcurs de la taula Seguim amb infeccions..., moderada pel dr. Lluís font, la Dra. Margarita Veloso va presentar la comunicació comparació in vitro de l'adherència bacteriana i formació de Biofilm de 3 gèrmens entre dos tipus de cerclatges
  • Per últim per tancar el congrés es va presentar la taula Les 9 millors comunicacions de SECOT 2021 "A cara de perro", el dr. Martí Carles Bernaus va presentar la comunicació: Factors de risc per al fracàs del desbridament, antibiòtics i retenció d'implant en la infecció protèsica aguda postquirúrgica


La unitat de maluc participa en el 22è congrés de la SECCA
EL passat 28 i 29 d'octubre la Sociedad Espanyola de Cirurgia de Maluc va organitzar el seu 22è congrés nacional en el que va participar la Unitat de maluc del servei de COT del nostre centre. En el transcurs de mencionat congrés el Dr. Francesc Anglès va presentar els resultats de l'estudi in vitro sobre l'adherència bacteriana en la pròtesis de maluc.