Participació destacada dels Traumatòlegs i Infermeres del servei de COT al congrés SCCOT i SICCOT

Van presentar el millor cas clínic de metges residents i la millor comunicació d’infermeria i organitzaran el 34è congrés de la SCCOT i el 5è congrés de la SICCOT, que tindrà lloc al 2021

La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT) i la Societat d'Infermeria Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SICCOT) van organitzar, els passats dies 29, 30 i 31 de maig, el 32è congrés de la SCCOT i el 3r de la SICCOT que es van celebrar a Andorra la Vella.


Els metges del servei de COT han participat amb 3 ponències: "Val la pena posar-se una tija curta" realitzada pel Dr. Anglès, "Recanvi sèptic en dos temps" realitzada pel Dr. Font i "Existeix una classificació útil per definir l'actitud terapèutica en les lesions de l'angle posterolateral del genoll" realitzada pel Dr. Cabré. El Dr. Salvador i el Dr. Font també han participat en la moderació de tres taules científiques.


Per una altra banda, els metges residents Manuel Hernández, Carles García i Rodrigo Luna del servei també van contribuir activament amb la presentació de 3 comunicacions orals, totes elles en anglès, dues sobre infeccions osteoarticulars i una altra sobre el programa de Rapid Recovery de la unitat de genoll.



Finalment els metges residents Dani Grau, Iñaki Larrakoetxea i Laura Rey varen presentar tres casos clínics. El cas del Dr. Grau, titulat "Impressió 3D en titani d'astràgal fet a mida pel tractament d'una infecció crònica de turmell", va ser el millor cas clínic dels metges residents presentat al congrés.



Pel que fa a les infermeres de COT de l'hospital, Laura Puertas, Montse Gumà, Jordi Caño i la Dra. Mercè Torra varen presentar la comunicació titulada: "Intervenció multidisciplinari en pacients amb fractura proximal de fèmur. Programa de rehabilitació precoç i resultats funcionals". Dita comunicació va guanyar el premi a la millor comunicació del congrés d'infermeria.



A més, Raquel Lacueva i Laura Puertas varen presentar el cas clínic: "Mossegada de gos que precisa desbridament quirúrgic per infecció de la ferida". Finalment, Alba García, Raquel Lacueva, Silvia Casado, Mireia López i Sònia Sánchez varen presentar el pòster titulat: "Abordatge de ferida per flictena en zona mal·leolar posterior a fractura de calcani tancada".

34è congrés de la SCCOT i el 5è congrés de la SICCOT