La Red Española de Investigación en SIDA convida al Dr. Dalmau a participar en el projecte “Redefinició de l’èxit terapèutic”

Els tractaments antiretrovirals són cada cop més eficaços, segurs i millor tolerats per les persones que els prenen. En aquest nou context clínic, millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH ha esdevingut l'objectiu prioritari. Per poder assolir aquesta fita és clau que el sistema sanitari ofereixi serveis més integrats i centrats en el/la pacient i que els tractaments assegurin una bona qualitat de vida a través de la seva simplicitat, millor tolerabilitat i una reducció de la toxicitat associada.
Millorar la qualitat de vida de les persones amb el VIH és l'objectiu prioritari i per aquest motiu la qualitat de vida es configura com l'element central de la Redefinició de l'Èxit Terapèutic. Tots els experts que han participat en l'esmentat projecte, entre ells el Dr. David Dalmau -coordinador de la Unitat de VIH de l'HUMT- coincideixen en que al 2030 caldria que el 95% de les persones que viuen amb el VIH al nostre país i que estan en situació d'indetectabilitat viral aconseguissin una bona qualitat de vida.
A banda del Dr. Dalmau, sobre aquesta qüestió en parlen dos experts mèdics clínics més: el Dr. Antonio Antela, Coordinador de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic Universitari de Santiago -el qual explica la importància d'avaluar la qualitat de vida a PVVIH, amb PROs quan sigui possible- i el Dr. Juan Carlos López Bernaldo de Quirós, metge adjunt de la Unitat de Malalties infeccioses i VIH de l'Hospital Universitari Gregorio Marañón -que relata la importància de fomentar accions per millorar la qualitat de vida dels pacients-.
Per la seva banda, el Dr. David Dalmau explica la necessitat d'incloure mesures per reduir l'estigma a PVVIH. En aquest sentit, assenyala que "en la redefinició de l'èxit terapèutic s'han d'incloure de manera necessària aspectes relacionats amb la reducció de l'estigma en les persones que conviuen amb el VIH".
A més, explica l'impacte de l'estigma a la salut: "normalment les persones que menys atenen les consultes és perquè tenen un concepte d'estigma molt més marcat i aquest és un problema de salut pública, perquè moltes d'aquestes persones o bé no fan bé el tractament o bé deixen d'atendre les consultes".
Veure l'audiovisual del Dr. Dalmau:
https://www.youtube.com/watch?v=dVI6E-1kZK4