Agenda

Octubre 2018

DlDtDcDjDvDsDg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Propers esdeveniments

 • 25 Octubre 2018

  L'Ictus centrarà la propera conferència del cicle "Dijous de Mútua"

  Sala MútuaTerrasssa - Edifici docent - Carrer de Sant Antoni, 39 de Terrassa - Esdeveniments científics

  El proper dijous 25 d'octubre, serà el torn del cicle "Dijous de Mútua" i en aquest cas la Dra. Sonia Huertas, la Dra. Jéssica Molina i la Dra. Sarah Besora, adjuntes al servei de Neurologia de l'HUMT, pronunciaran la conferència "Ictus - cal actuar ràpid". Com sempre, tindrà lloc a les 18h a l'Edifici Docent.


  La xerrada es dividirà en 3 parts: què és l'ictus, el Codi Ictus i la prevenció primària i secundària. En la primera part s'abordarà la definició, les dades epidemiològiques així com una breu explicació de l'anatomia del cervell, l'accident isquèmic transitori i l'hemorràgia cerebral.


  En la segona part es tractarà sobre la importància de la rapidesa "temps és cervell" i es durà a terme una explicació del circuit multidisciplinar des de que es truca al 112/061 fins que s'ingressa al pacient. Finalment, a la darrera part s'exposaran els estils de vida saludables, la importància de modificar els factors de risc cardiovascular així com el tractament preventiu després d'un Ictus.

 • 30 Octubre 2018

  "Els mil dies d'or del lactant": eix central de la XIV jornada sobre actualització pediàtrica

  Sala MútuaTerrassa Edifici Docent - Sant Antoni, 39 - Terrassa - Esdeveniments científics

  El proper 30 d'octubre, el servei de Pediatria l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) celebrarà -a la sala d'actes de l'Edifici Docent- la catorzena jornada d'actualització en l'àrea pediàtrica, enguany sota el títol "Els mil dies d'or del lactant".


  La sessió començarà a partir de les 8:30h amb la inauguració oficial en la qual hi intervindrà la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa, el Dr. Roger Garcia, cap de servei de Pediatria de l'HUMT, la Dra. Alícia Mirada i la Dra. Marta Garcia, adjuntes del mateix servei i la Sra. Pilar Morales, supervisora d'Infermeria de l'Àrea Maternoinfantil de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa.

  En el transcurs de la jornada hi participaran diversos professionals de l'entitat vinculats a l'Àrea Pediàtrica així com al servei de Ginecologia i Obstetrícia i al centre de Salut Mental Infanto-Juvenil de MútuaTerrassa. Tanmateix, l'acte també comptarà amb la participació d'alguns professionals provinents d'altres centres.

  Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar a través de https://mutuaterrassa.com/jornades/ca/14-jornada-pediatria

 • 30 Octubre 2018

  III Curs d'exploració quirúrgica del mediastí

  Sala Egara - Edifici docent - Carrer de Sant Antoni, 39 de Terrassa - Esdeveniments científics

  Aquest curs està especialment dirigit a cirurgians toràcics en formació (R4 i R5) i adjunts joves, que podran adquirir coneixements en relació amb els aspectes més rellevants i innovadors de l'exploració quirúrgica del mediastí per l'estadificació del càncer de pulmó.


  La formació s'impartirà en dos dies, estructurada en tres sessions:

  • • Conferències de contingut teòric
  • • Sessions de casos clínics
  • • Assistència a quiròfan, on es visualitzaran les intervencions en directe.

 • 15 Novembre 2018

  Workshop avançat en Neuroestimulació de les arrels sacres

  Sala Egara - Edifici docent - Carrer de Sant Antoni, 39 de Terrassa - Esdeveniments científics

  Aquest workshop avançat que tindrà lloc el proper dijous, 15 de novembre, i està dirigit principalment dirigit fonamentalment a cirurgians amb una experiència inicial en neuromodulació sacra que vulguin aprofundir en temes com l'abordatge terapèutic en les indicacions més complexes com la síndrome de resecció anterior baixa o els pacients neurològics, el com abordar les incidències del seguiment i un aprenentatge avançat pel que fa a la programació elèctrica. Els assistents tenen l'obligació d'aportar un cas clínic propi que es discutirà en un espai específic del Workshop.