Adolescents

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'adolescència es defineix com el període de creixement i desenvolupament humà que es produeix després de la infantesa i abans de l'edat adulta, entre els 10 i els 19 anys.

És una etapa de transició, creixement i desenvolupament condicionada per diversos canvis biològics iniciats per la pubertat. Més enllà de la maduració física i sexual, l'adolescència és un període de preparacions per a l'edat adulta. Donada la rellevància dels canvis que es produeixen és considerada una etapa de risc i de vulnerabilitat, en la que el context social influeix de forma determinant.

Per tot això, des d’una perspectiva sanitària considerem prioritari vetllar per la correcta adquisició d'hàbits de vida saludables dels nostres adolescents, així com d'un adequat desenvolupament integral durant aquesta etapa. A més, és molt important posar tota l’atenció als possibles indicadors de risc de problemes o patologies que poguessin sorgir.

Disposem d’equips d'assessorament especialitzats ubicats en alguns centres sanitaris de MútuaTerrassa. Per exemple:

Al CAP Sant Cugat hi ha la Consulta Jove. Enfocada a abordar conductes de risc sexual i a fomentar un procés saludable de desenvolupament de la sexualitat i l’afectivitat.

Horari: dijous de 15h a 19h.

  • Vacunes

    La vacunació en l'adolescència està prevista en el calendari vacunal sistemàtic, actualitzat a juny 2016 amb: vacunació de meningocòccica C, hepatitis A, virus del papil·loma humà, varicel·la, tètanus i diftèria. …Llegir més