Salut Bucodental

Una bona salut de les dents de llet contribueix a prevenir problemes dentals en la vida adulta. És un mite pensar que com que han de caure no s’han de cuidar. A més, la càries dental és una malaltia infecciosa que necessita tractament.

RECOMANACIONS

  • Abans del part és molt important que tant el pare com la mare visitin a l’odontòleg de confiança. Començar la vida amb una bona salut bucal de la gestant us pot ajudar molt.
  • Durant el primer any de vida del nadó s’ha de visitar a l’odontopediatra (durant primer any de vida la capacitat de prevenir la càries dental es quasi del 100%).
  • Les dents són susceptibles als hidrats de carboni fermentables (sucs envasats, galetes, cereals ensucrats, brioxeria, medicaments amb alt contingut en sucre com el Dalsy, Ventolin, etc). El temps que les dents estiguin exposades a aquests aliments és essencial.
  • Cal tenir molta cura amb la introducció del sucre refinat, mai abans dels 2 anys. S’han d’oferir aliments sans, beure aigua i no picotejar tot el dia ( és a dir, menjar cada dues hores) i marxar a dormir amb la boca neta.
  • Raspallar dues vegades al dia (al matí després d’esmorzar i a la nit abans d’anar a dormir), amb pasta 1000 ppm de fluor des que surt la primera dent. En menors de 2 anys, s’aconsella aplicar una quantitat molt petita, testimonial. A partir dels dos anys, la quantitat de pasta pot ser com la d’un pèsol. El raspallat ha de ser realitzat pels pares fins als 5 anys i supervisat fins als 8 anys.