El Dr. Pañart intervé a Ràdio Rubí en el marc d'un cicle d'entrevistes periòdiques sobre la situació sanitària a la ciutat

El passat dilluns, 16 de novembre, el magazín matinal "Rubí al dia" va abordar novament la situació sanitària de la ciutat i, per fer-ho, va convidar al Dr. Xavier Pañart, director del CAP Rubí MútuaTerrassa i a la Dra. Rosa Jurado, directora del CAP Sant Genís. En aquesta ocasió es va excusar el Dr. David Mérida, nou director del CAP Anton Borja.


Igual que en ocasions anteriors, entre tots van fer una radiografia de la situació sanitària actual de la ciutat en referència a la campanya de la vacunació de la grip o la incidència de la Covid-19. A banda d'això, el Dr. Pañart va referir-se al nou CUAP i va explicar que el Pla Funcional encara no està tancar però que serà un dispositiu assistencial intermedi entre un equip d'atenció primària i un hospital. També va detallar que els CUAPs, per definició, donen més resolució als professionals d'Atenció Primària i es poden evitar derivacions a l'hospital que sovint no es poden resoldre a Primària per manca de recursos.



Pel que fa a la planificació dels canvis d'estructura física que requerirà el CUAP, el Dr. Pañart va comentar que dates concretes no es coneixen encara. En referència al personal que hi haurà, va explicar que -per definició- és terreny natural de la medicina i infermeria de família i, en conseqüència, la cartera de serveis del nou dispositiu serà "tot allò que un metge i un professional d'infermeria de l'àmbit de l'Atenció Primària puguin resoldre".





Sentir l'entrevista:

https://www.radiorubi.fm/programs/rubialdia/radiorubi_podcast_14324?ref=wa