La Dra. Arantxa Muñoz participa com a codirectora i docent en el Curs presencial d’àmbit estatal del Màster del Patologia de Sòl Pelvià

Els passats 26, 27 i 28 de maig va tenir lloc el Curs Presencial del Màster de Patologia del Sòl Pelvià a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, dirigit a Metges Residents, així com especialistes en Cirurgia General, Ginecologia, Urologia i Rehabilitació que porten temps dedicats a aquesta patologia, de l'Estat Español i països llatinoamericans.

El Màster es divideix en tres blocs: el primer de caràcter teòric es va realitzar per via telemàtica, el segon que correspon a la part pràctica es va realitzar a les instal·lacions de la universitat i amb cadàvers, i el darrer bloc és el projecte de final de màster.

La part presencial es va desenvolupar en subgrups per especialitats i la que es va dur a terme aquest final de maig es va dedicar a la patologia específicament de Sòl Pelvià en Coloproctologia. Els alumnes que hi van assistir van poder practicar durant 3 sessions quirúrgiques els procediments més importants d'aquesta part en cadàvers, i dues sessions de casos clínics i projecció de vídeos.

En l'actualitat, la patologia del Sòl Pelvià té una elevada prevalença, ja que es tracta d'una patologia que afecta la qualitat de vida, això ha motivat un augment important en la demanda i atenció de les pacients que pateixen aquests disfuncions.
A diferència d'altres màster o cursos rau en que l'abordatge és multidisciplinari, perquè afecta tres especialitats quirúrgiques: Urologia, Ginecologia i Cirurgia General. La col·laboració entre uròlegs, ginecòlegs i coloproctòlegs permet millorar el diagnòstic d'aquestes disfuncions i planificar un tractament integral de les diferents patologies identificades.