Unitat d'obesistat i Cirurgia bariàtrica

L’obesitat requereix d’un tractament a llarg termini i en el que intervinguin diferents professionals. Això ha fet que hagi passat a considerar-se una malaltia crònica i que cal gestionar des d’un punt de vista multidisciplinari.

A la Unitat d'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica volem aconseguir que la pèrdua de pes sigui efectiva i perduri en el temps. Per fer-ho amb èxit cal escollir adequadament el tractament quirúrgic, i ens basem en un anàlisi dels factors que més influeixen en l’obesitat del pacient combinat un un acurat estudi preoperatori.

Sabem que no tots els pacients amb sobrepès són iguals. Els factors que determinen l’obesitat poden trobar-se en diferents graus. Hi ha pacients amb una gran desestructuració dels seus hàbits, altres presenten un important factor psicològic o d'ansietat, altres tenen alteracions endocrines, hi ha pacients adolescents i pacients de més de 60 anys, etc...

Creiem que cada grup s’ha de gestionar de manera diferent, i per això hem elaborat un protocol d'estudi del pacient obès que s'adapta a tots els perfils. L’estudi ens proporciona informació suficient per oferir un tractament personalitzat per als nostres pacients.


El nostre equip està format per un equip de professionals amb àmplia experiència en la gestió i el tractament del pacient obès. Aquest equip està constituït per cirurgians bariàtrics, nutricionistes, psicòlegs, endocrins i metges especialitzats en rehabilitació. Tots ells treballen de forma coordinada per assegurar un resultat òptim de pèrdua de pes.


La Unitat de Cirurgia Bariàtrica treballa amb la màxima seguretat del pacient per realitzar totes les tècniques quirúrgiques mínimament invasives en quiròfans dotats de tecnologia d’úultima generació (HD, 3D...). A més, sempre comptem amb la possibilitat de tot el suport i els recursos de la unitat de cures intensives en cas de ser necessari.