L’HUMT i l’Hospital Germans Trias i Pujol, seus del curs de l’AEC sobre cirurgia HBP per a residents


Dirigit a metges residents de Cirurgia General i Digestiva de 4rt i 5è any, el primer curs d'aquest 2022 sobre Cirurgia hepatobiliopancreàtica promogut per l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) se celebrarà entre el 28 de febrer i el 4 de març a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Campus Can Ruti, Badalona). La direcció anirà a càrrec del Dr. Esteve Cugat, coordinador de la Unitat conjunta de Cirurgia HBP d'ambdós centres i Cap Clínic del servei de Cirurgia General de l'HUMT.
Els objectius que persegueix són abordar la integració d'una unitat de cirurgia HBP en un hospital de referència, consolidar i ampliar conceptes de forma multidisciplinar relatius a cirurgia hepàtica i pancreàtica, així com fomentar la participació de tots els presents en les sessions quirúrgiques.
Dilluns, dimecres i dijous el curs tindrà lloc a l'HUMT i dimarts i divendres a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Com a docents hi participaran el Dr. Esteve Cugat, la Dra. Maribel García, el Dr. Eric Herrero i la Dra. Judith Camps -tots ells de l'HUMT- i en el cas de Can Ruti els docents seran el Dr. Pardo, el Dr. Espin, el Dr. Navinés, el Dr. Cremades així com la Dra. Vidal.
Els residents participaran en les sessions teòriques impartides pels professionals de la pròpia Unitat HBP, assistiran als comitès de tumors de patologia hepatobiliopancreàtica d'ambdós centres i participaran activament en les intervencions quirúrgiques programades per a aquells dies.
Es tracta d'un curs formatiu orientat a la cirurgia mínimament invasiva -tant laparoscòpica com robòtica- el qual comptarà amb la integració de models 3D de planificació preoperatòria i sistemes de realitat augmentada intraoperatòria.