Unitat de Sòl pelvià - Disfuncions Defecatòries i Proctologia Complexa

Dins de la unitat de coloproctologia comptem amb un equip especialitzat en atendre pacients amb disfuncions defecatòries tipus incontinència fecal, restrenyiment crònic i dolor pelvià crònic.
Aquest equip també aborda tots els trastorns inclosos en la proctologia avançada com son: fístula recto-vaginal, fístula recto-uretral, prolapse rectal, intussuscepció rectal, enterocele i rectocele.


Per tractar les disfuncions defecatòries hem establert un circuit assistencial que inclou una primera visita durant la qual el pacient rep l’atenció d’un professional expert en aquest àmbit. Al mateix moment es realitza una entrevista clínica, una exploració física i una ecografia endoanal d’alta resolució. També hi ha l’opció de realitzar una manometria anorrectal, de tal manera que que el primer dia, i en una sola visita, ja s’obteé un diagnòstic acurat.


Aquest equip disposa del més ampli ventall terapèutic per tractar les patologies esmentades. La tecnologia d’última generació disponible inclou: neuromodulació sacrea, neuromodulació del tibial posterior, graciloplàstia dinàmica, HALRAR en el tractament hemorroïdal (que suposa menys estada hospitalària, menys dolor i millors resultats funcionals que el tractament hemorroïdal clàssic) i laparoscòpia en el tractament del prolapse rectal.


La incontinència fecal és un trastorn que s'estima d'elevada prevalença i que s'incrementa amb l'edat. Consisteix en la pèrdua involuntària d'excrements, que constitueix un problema higiènic, econòmic i social amb un alt impacte en la qualitat de vida relacionada amb la salut de les persones que la pateixen.


La Neuromodulació de les arrels sacres mitjançant un dispositiu mèdic que genera impulsos elèctrics (elèctrode més un estimulador) és un tractament mínimament invasiu de la incontinència fecal (IF), que es planteja com alternativa terapèutica a les persones que no responen al tractament conservador i tenen un esfínter estructuralment intacte o amb lesions parcials de tots dos esfínters.


I, per descomptat, l’equip de cirurgians acumulen una important experiència i coneixements, tant en l’ús d’aquesta tecnologia punta com en totes les tècniques quirúrgiques clàssiques d’aquest àmbit. A més, també disposem de personal d’infermeria altament especialitzat que realitza visites específiques per abordar tractaments conservadors, manometria anorrectal, biofeedback, i neuromodulació del tibial posterior.

  • El nostre equip

    L’equip especialitzat en proctologia avançada i sòl pelvià està format pels següents professionals: Dra. Arantxa Muñoz-Duyos: cap clínic del HUMT Nº col·legiat: 33039 Dr. Juan Carlos Baanante: adjunt de cirurgia …Llegir més