La Dra. Arantxa Muñoz explica a l’audiència d’Onda Cero les característiques de la incontinència anal

La incontinència anal i urinària són patologies que poden esdevenir-se amb independència de l’edat del pacient. Si bé la societat associa aquests problemes mèdics a les dones o la població gran, les fuites poden aparèixer al llarg de la vida per diversos factors. Es calcula que 400 milions de persones al món pateixen algun tipus d’incontinència i que a Espanya entre 2 i 4 milions pateixen incontinència anal i 6 milions urinària.

Tot i això, les dades no són exactes i se sospita que podria tractar-se d'una incidència més gran. Es creu que només el 30% de les persones que es veuen afectades per algun tipus d’incontinència ho consulten amb el metge. La resta decideixen conviure amb la malaltia en silenci, per vergonya o a causa de l’estigma social.

Per aprofundir en aquesta qüestió i conèixer totes les particularitats de l’esmentada patologia, Carles Aguilar -el periodista d’Onda Cero conductor del programa “En Bones Mans”- va convidar a l’Arantxa Muñoz, cap clínic del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’HUMT, a intervenir en el magazín del passat diumenge, 10 de juliol. També va comptar amb la participació de Maite Carreras, pacient de la Dra. Muñoz i Tresorera de l’Associació d’Incontinència ASIA.
Sentir l’entrevista sencera:
https://www.ondacero.es/emisoras/catalunya/audios-podcast/en-bones-mans/bones-mans-1072022_2022071062cab220e5327d0001a72a2d.html