Langenbeck's Archives of Surgery recull un article del servei de Cirurgia General


Aquesta setmana la revista Langenbeck's Archives of Surgery recollia un estudi en el que han intervingut professionals del servei de Cirurgia General de l'HUMT, Hospital d'Igualada i l'Hospital del Mar, que porta per títol: "Preoperative neutrophil-to-lymphocyte ratio behaves as an independent prognostic factor even in patients with postoperative complications after curative resection for gastric càncer".

L'objectiu d'aquest era determinar si el valor pronòstic de la proporció preoperatòria de neutròfils a limfòcits (NLR) es veuria modificat per la presència de complicacions postoperatòries (POC) i la seva gravetat en pacients amb adenocarcinoma gàstric ressecats.

Aquest estudi retrospectiu i que en forma part de la tesi doctoral de Jaume Tur està basat en una base de dades prospectiva, entre gener de 1998 i febrer de 2012, d'un grup de 147 pacients amb càncer gàstric que havien estat sotmesos a resecció radical es van incloure d'una cohort inicial de 209 pacients.
Els autors de l'article van concloure que l'estat inflamatori preoperatori dels pacients amb càncer gàstric mesurat per NLR es comporta com un factor pronòstic independent, fins i tot en pacients amb POC.

Autors de l'article: Jaume Tur Martínez, Javier Osorio, Noelia Pérez Romero, Noelia Puértolas Ric, Manuel Pera, Salvadora Delgado, Joaquín Rodríguez Santiago