Spice i altres cannabinoides sintètics


Què és?
El terme "Spice" és el nom comercial que si li va donar a un dels primers productes venuts com a substituts del cànnabis a Europa (2004).
És un preparat amb diverses herbes assecades que es fuma.
No porta ni tabac ni marihuana, però conté cannabinoides sintètics, la gran majoria de la família dels JWH s.
Aquesta substància provoca efectes similars al cànnabis (s'uneixen als mateixos receptors cannabinoides del cervell), però tenen més intensitat i durada. Hi ha altres productes tipus Spice que contenen preparats vegetals, com el zen, l'Skunk o el K2.
Els que els diferencia és el nom, l'etiquetatge i el tipus de cannabinoides que contenen. Els noms i les presentacions, estan en constant evolució per evitar el control legal.

Efectes:
Relaxació, hilaritat, comicitat, augment de la percepció de la música i dels sentits, estimula la creativitat i també té un efecte analgèsic.

Riscos per a la salut:
Els efectes no desitjats d'aquesta substància, són similars als del cànnabis, tot i que al tractar-se d'cannabinoides sintètic, els efectes es donen amb més intensitat i freqüència.
Alguns efectes secundaris són més greus que els propis del cànnabis i per tant alguns dels JWH s són molt tòxics.
En tractar-se de substàncies noves i poc estudiades, es desconeix si poden crear altres efectes adversos.

  • Disminueix la capacitat de concentració, augmenta el nerviosisme, la confusió, el pànic i la paranoia.
  • Després de consumir és comú tenir símptomes d'ansietat o psicòtics.

Deixar de consumir sempre és una decisió encertada. En http://drogues.gencat.cat/ca/inici/ trobaràs més informació per fer-ho.