El Servei de Farmàcia rep el premi a la millor comunicació en el marc del 65è Congrés de la SEFH

El passat dijous, 22 d'octubre, la infermera del Servei de farmàcia Hospitalària de l'HUMT Cristina Alonso Canteras, va rebre -en el marc de la 65ena edició del Congrés de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària- el premi a la millor comunicació a la categoria de técnics de farmàcia pel treball titulat: "Implantación de un circuito de seguimiento telefónico de toxicidades en pacientes oncológicos y hematológicos".


El treball es basa en la implantació d'un circuit telefònic proactiu de toxicitats en aquests pacients -oncològics i hematològics- en tractament actiu, que té com objectiu la detecció precoç d'efectes adversos i prevenció de toxicitats greus. També té la voluntat d'unificar les pautes d'actuació i recomanacions clíniques davant l'aparició d'un efecte advers, així com facilitar una via de comunicació àgil amb el pacients.


A banda de la Cristina, en el treball també hi han participat altres professionals del servei en qüestió com Alba Manzaneque, Genís Castells, Marta Martínez i el cap del servei, Jordi Nicolás.