La revista Rol de Enfermería publica un article sobre la Gestió infermera durant la COVID-19

El passat mes de juny, la revista Rol de Enfermería publicava l’article: “Gestió infermera durant la Covid-19: oportunitats i reptes futurs”, en el que ha participat la Marga González, Cap de Procés d’Hospitalització Mèdica de l’HUMT, com a coautora.

En dit article es fa una anàlisis del paper de la infermera gestora durant la pandèmia de la COVID-19, en concret es van centrar en recollir les dificultats i els èxits de dita gestió i les oportunitats futures que aquests canvis poden suposar per a la professió infermera.


Per a realitzar aquest estudi es va fer servir una enquesta telemàtica als responsables de gestionar l’adaptació dels serveis hospitalaris durant la pandèmia COVID-19, en la que s’avaluava: la comunicació interna amb participació en la presa de decisions, la formació per a la seguretat dels pacients, la dotació de materials, la dotació i rotació dels professionals i l’actualització dels protocols.
Les autores de l’article van poder constatar les principals dificultats sorgides i les decisions preses en un temps rècord per poder adaptar els hospitals a la pandèmia, preservant la seguretat del personal i donar una resposta professional i humana als nostres pacients.

La crisi sanitària viscuda representa un incentiu per consolidar èxits i proposar canvis que refermen els encerts, realitzar autocrítica dels errors i tornar així a la societat, mitjançant canvis estructurals, aquelles que haguem après. Defensar aquest canvi suposa impulsar perspectives valentes en la redefinició de les infermeres del futur.