Presentació

Aquest any és un any d’aniversari. Fa 25 anys que es va celebrar a MútuaTerrassa el primer Premi d’Infermeria per commemorar el Dia Mundial de la professió. Anualment ens hem anat trobant per compartir els resultats dels excepcionals treballs de recerca desenvolupats a l’entitat.

La recerca és un dels àmbits que ha experimentat un canvi important en aquests últims temps. Ha esdevingut l’instrument imprescindible per assegurar una millora contínua de la qualitat assistencial amb la finalitat d’augmentar el grau de coneixement i garantir una millor atenció assistencial a les persones i per extensió a la societat. Aquest fet s’ha vist reflectit en l’evolució que el Premi ha viscut des dels seus inicis fins a l’actualitat.

La professió ha evolucionat al ritme del nostre Sistema Sanitari. La infermeria és un dels pilars de la continuitat assistencial i com a element fonamental del sistema està cridada a desenvolupar funcions més complexes i rellevants en un futur proper, en un entorn de treball de responsabilitat compartida on els plans de cures han de ser integrats, transversals i centrats en el pacient. Aquest és el nostre gran repte!

Avui ens trobem tots i totes per a compartir el resultat dels projectes de recerca exposats que de ben segur reflectiran l’aplicació del pensament crític, la pràctica reflexiva i la metodologia científica per tal d’anar millorant la pràctica assistencial.

Felicitar-vos a tots els que heu fet possible arribar a aquest 25è Premi i desitjar-vos que gaudiu d’aquesta excepcional jornada.

Cristina de Paz i Subirà
Cap Assistencial Infermeria Àptima Centre Clínic