Destacada participació dels professionals de l’entitat al XVIIè Congrés de l’Associació Catalana de Diabetis
N’hi van intervenir prop d’una desena i Núria Alonso, infermera especialitzada en l’atenció i educació a les persones amb diabetis, va ser guardonada amb l’Ajuda al Programa de Doctorat 2023 per part de l’ACD
Entre el dijous 16 i divendres 17 de març Terrassa va acollir la dissetena edició del Congrés de l’Associació Catalana de Diabetis (ACD), organitzat pel servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada de tots els professionals sanitaris interessats en la diabetis.
L’encontre va comptar amb una destacada participació de professionals de l’entitat i Núria Alonso, infermera especialitzada en l’atenció i educació a les persones amb diabetis del servei d’Endocrinologia i Nutrició, va ser guardonada amb l’Ajuda al Programa de Doctorat 2023 per part de l’ACD. Alonso va moderar també una taula sobre educació terapèutica centrada en recursos útils per la pràctica diària (tècniques educatives a l’era telemàtica, adaptació de l´educació davant barreres culturals i abordatge de la por a les hipoglucèmies). Silvia Rodríguez, també infermera i dietista-nutricionista del Servei d´Endocrinologia, va pronunciar una ponència en una interesant taula sobre programes educatius en sistemes híbrids de nansa tancada.
A banda, altres professionals de MútuaTerrassa, també van intervenir al congrés posant en relleu la transversalitat pròpia de la trobada. En aquest sentit, el Prof. Dr. Alejandro de la Sierra va parlar sobre HTA en el pacient amb diabetis en el marc de la taula “Visió integral de la diabetis”, la qual va ser moderada pel Dr. Carlos Puig, metge adjunt del Servei d’Endocrinologia. La Dra. Mercè Villaró, metgessa del CAP Sud i membre del Comitè Científic del congrés, va moderar la taula sobre fragilitat i diabetis. En aquesta mateixa taula el Dr. Ernesto Guevara, metge de la Unitat Geriàtrica de Subaguts, va fer de ponent aportant la seva visió com a geriatra.
Per la seva banda, la Dra. Teresa Mur, Coordinadora Assistencial d’Atenció Primària-Ambulatòria de la FAMT, va intervenir com a moderadora a la sessió de presentació de pòsters. La Dra. M. Carme Balagué, adjunta del Servei de Cirurgia, va explicar el paper de la cirurgia a l´obesitat i la Dra. Carmen Quirós, adjunta al servei d’Endocrinologia, va moderar un dinàmic debat Pro-con sobre monitorització continua en DM2.
La Dra. Barahona, cap del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT, va liderar tant el Comitè Organitzador com el Comitè Científic i va participar en la inauguració oficial del congrés amb el Dr. Fernández Real, president de l’Associació Catalana de Diabetis i el Sr. Noel Duque, regidor de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Terrassa així com en la moderació de la conferència de clausura.