Ràdio Rubí i la Ràdio Municipal de Terrassa es fan ressò de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Aquesta setmana, entre el 4 i el 10 d'octubre, se celebra la Setmana Europea de la Lactància Materna. Enguany, sota el tema "Protegir la lactància materna: un compris de tots/es", la setmana Mundial de la Lactància Materna 2021 (#WBW2021 / #SMLM2021) fomenta que protegir la lactància materna és una responsabilitat compartida.



Els objectius són informar les persones sobre la importància de protegir la lactància, ancorar la lactància materna com una responsabilitat de salut pública, interactuar amb persones i organitzacions per aconseguir un major impacte i animar a l'acció sobre la protecció de la lactància materna per a millorar la salut pública.



En aquest context, les emissores locals han convidat a professionals de l'entitat vinculades a l'alletament matern per tal de fer pedagogia sobre la conveniència de la lactància materna. En aquest sentit, el passat dilluns, 4 d'octubre, la Yolanda Messalles -llevadora del CAP Rubí- i la Míriam Freixes -infermera pediàtrica del mateix centre- van intervenir al magazín matinal "Rubí al Dia" de Ràdio Rubí i l'Olga Ezquerro -llevadora i secretària del Comitè de Lactància de l'HUMT- i la Laura Hernández -infermera pediàtrica del CAP Oest- van participar al magazín matinal "El Submarí" de Ràdio Terrassa.



En ambdós casos van explicar, a grans trets, els beneficis de l'alterament matern, tant pel nadó com per la mare, les recomanacions de la OMS en aquest sentit, el paper de la societat envers la lactància materna o les accions que es poden dur a terme des de les administracions per afavorir-la i protegir-la. També en ambdós casos les professionals es fan referir a la tasca que es duu a terme des de l'HUMT envers aquest tema així com el paper que hi desenvolupen les infermeres pediàtriques i les llevadores de l'entitat.



Sentir les entrevistes:

Ràdio Terrassa: https://go.ivoox.com/rf/76318637 (a partir del minut 10.45)

Ràdio Rubí: https://www.radiorubi.fm/programs/entrevistes-rubi-al-dia/radiorubi_podcast_16899