La unitat d’ortogeriatria del servei Cot referents al 31 congrés de la Societat Catalana de COT i el 2 congrés d’infermeria

Va tenir lloc el passat 3 i 4 de maig a Reus

La unitat de Traumatologia geriàtrica de l’HUMT va participar el passats dies 3 i 4 de maig al 31 congrés de la societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i al 2 congrés de la Societat Infermera Catalana COT a Reus.

La unitat de traumatologia geriàtrica (UTG) està integrada per traumatòlegs, geriatres, anestesiòlegs, rehabilitadors, infermeres, gestora de casos, fisioterapeutes, reumatòlegs, nutricionistes i treballadors socials que treballen conjuntament a diari per tal d’oferir al pacient i al seu entorn una assistència òptima. Així va quedar palès durant el congrés en una conferència sota el títol Ortogeriatria: Com fer-ho be?, que estava conformada per la intervenció del Dr. Pablo Castillón, metge adjunt del servei de COT, que va parlar sobre Claus d’una Unitat d’ortogeriatria eficaç, la Dra. Olga Gómez, metge adjunta del servei d’Anestesiologia, que va tractar el tema: Optimització prequirúrgica i control del dolor del pacient amb fractura de maluc, i per últim la intervenció de la Sra. Laura Puertas, infermera de COT, que va parlar sobre el Rol de la Infermera Gestora de casos.

Durant el congrés també van haver diferents intervencions destacades com la del Dr. Lluís Font, membre de la Junta directiva de la SCCOT, que va intervenir com a ponent en un curs sobre Innovació i patents en COT.

Així també, els metges residents del servei de COT el Dr. Martí Bernaus i el Dr. Rodrigo Luna van presentar dos casos clínics que van ser seleccionats entre els 10 millors.

Dins del congrés de de la Societat Infermera Catalana en COT, la Sra. Margarita González, membre de la Junta directiva de la SICCOT, va presentar l’experiència de l’HUMT en el Procés de Fast-track en cirurgia protètica de genoll i maluc. Així com les infermeres Raquel Lacueva i Alba Garcia van presentar el pòster: Abordatge de la ferida sèptica en peu ostètic amb artropatia de Charcot i ulceració plantar.