Novetats en el tractament de la degeneració mucoide del lligament creuat anterior

L’estudi s’ha publicat a Clinics Orthopedic Surgery i està signat pel Dr. Jorge H Nuñez, conjuntament amb professionals del Departament de Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital de la Vall d’Hebron

La degeneració mucoide del lligament creuat anterior és una patologia poc freqüent. Fins el moment ha estat una patologia infradiagnosticada i confosa amb altres patologies, ja que es caracteritza per la infiltració d’una substància tipus mucoide intercalada dins del lligament creat anterior, causant dolor i limitant el moviment del genoll.

El nostre estudi objectiva beneficis addicionals sobre l’excisió artroscòpia total o parcial del lligament creuat anterior essent segur i eficaç en el tractament de la degeneració mucoide, millorant la satisfacció i la funció del genoll, sense causar inestabilitat clínica en les activitats diàries, en els nostres pacients. No obstant això, en el cas dels pacients més joves haurien d'estar alertats sobre el risc d'inestabilitat, i podria ser necessària una reconstrucció del lligament creuat anterior.