El Dr. David Mateu fa una estada a l’Hospital for Special Surgery (HSS) de Nova York


El Dr. David Mateu, metge adjunt del servei de Traumatologia i membre de la Unitat de genoll de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa ha tingut l’oportunitat de fer una estada d’una setmana al Hospital for Special Surgery (HSS) de Nova York. Aquest hospital és un centre exclusivament de cirurgia ortopèdica, i ha estat elegit novament com a número 1 d’aquesta especialitat en el ranking anual dels hospitals dels Estats Units.

L’objectiu de la visita era, per una banda, conèixer de primera ma com es treballa d’un dels millors hospitals a nivell mundial d’aquesta especialitat, i per una altra en l’àmbit perioperatori del pacient intervingut de pròtesi de genoll.

Durant la seva estada ha tingut l’oportunitat de parlar i participar de la cirurgia amb 3 reconeguts especialistes de l’artroplàstia a nivell internacional com són els Dr. Sculco, Dr. Westrich, Dr. Cross. Així com també sobre les tècniques que ells utilitzen amb els seus pacients intervinguts de pròtesi de genoll, així com el maneig d’aquest pacients en el postoperatori.

Un dels punts més interessants va ser poder conèixer de primera ma nous instrumentals per a la pròtesi de genoll i la cirurgia de revisió de pròtesi de genoll que s’estan evolucionant en el HSS i que arribaran al nostre mercat en els propers mesos.

El Dr. Mateu ha compartit l’experiència amb els Dr. Joan Minguell, Cap de Servei de l’Hospital Vall d’Hebron i el Dr. Joan Pijoan, membre de la Unitat de genoll del mateix hospital.

El Dr. Mateu qualifica l’estada com: “L’experiència en el millor centre de Cirurgia Ortopèdica dels EUA ha estat realment enriquidora a nivell acadèmic, professional i personal”.