Estades formatives del servei de COT

El passat mes de novembre el Dr. Josep Torrent va fer una estada durant un mes al Kantonnspital de Basilea (Suiza), amb el Prof. Beat Hintermann, referent mundial en el tractament de l’artrosi de turmell.

La causa més freqüent de l'artrosi de turmell és la seqüela d'un traumatisme previ que desenvolupa artrosi prematura, els pacients presenten dolor important en caminar i dèficit de la mobilitat del turmell. A més, aquesta situació provoca limitacions a l'hora de caminar i en pujar-baixar escales.
El Prof. Hintermann ha descrit un conjunt de tècniques quirúrgiques basades en osteotomies que modifiquen el turmell, d'aquesta manera es pot disminuir el dolor i allargar la vida útil de l’articulació ja quela càrrega del cos és suportada per àrees de cartílag més sa.
Durant aquestes setmanes a Basilea, el Dr. Torrent ha pogut assistir a nombroses intervencions d'aquest tipus i sessions de planificació. La darrera opció de tractament final de l'artrosi de turmell és la fixació definitiva o en alguns casos la pròtesi de turmell. Aquest tipus de tècniques dissenyades pel Prof. Hintermann permet que el pacient millori el dolor provocat per l'artrosi, i que es pugui retardar el moment de la fixació.

Així mateix, el passat dia 13 de desembre el nostre servei va rebre la visita de dos especialistes procedents de Brasil, el Dr. Braga i Dr. Nunes, que van assistir com a visitants a les cirurgies practicades pels Dr. Josep Torrent i Dr. Ibán Clares membres de la Unitat de Peu i Turmell.