El servei cirurgia ortopèdica i traumatologia referents en docència de residents

Durant el mes de març els professionals del servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia del nostre centre han intervingut en diferents cursos de formació dirigits a residents i fellows.

El Dr. Josep Torrent intervenia, el passat 9 de març, al II curs sobre el tractament actual de les fractures de turmell i peu, organitzat per l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, amb la ponència titulada: Tractament de les fractures d’astràgal. Al curs van assistir residents i fellows procedents de diferents hospitals del territori.

Així mateix, el Dr. David Mateu i el Dr. Josep Lluís Cabré, metges adjunts de la unitat de genoll, van exercir com a professors del curs pràctic d’artroscòpia de genoll per a residents, organitzat per l’AEA (Asociación Española de Artroscopia) i celebrat a la UAB, els passat dies 14 i 15 de març. Durant el curs els assistents van poder realitzar les tècniques més freqüents al genoll com la meniscectomia artroscòpica o la substitució del lligament encreuat anterior.

Per la seva part, el Dr. Francesc Anglès participava com a ponent i professor de pràctiques en el curs internacional de cirurgia de revisió de maluc. Aquest curs incloïa una vessant pràctica en cadàver, l’emplaçament del curs va tenir lloc a Madrid els passats dies 14 i 15 de març.

El passat 22 de març, la Dra. Berta Escudero i el Dr. Josep Torrent participaven com a docents en el curs de formació continuada per a residents, organitzat per la Societat Catalana de COT, que va tenir lloc a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques. La sessió, que va tractar sobre fractures mal·leolars del turmell, va tenir una bona resposta dels residents gràcies a la utilització del sistema Kahoot que permet fer enquestes a temps real.