L'equip de Peu i Turmell participa en la presentació d’una innovadora fixació externa per al tractament del peu diabètic

La Unitat de Peu i Turmell de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha participat a la presentació del nou Fixador extern circular TruelokTM de l’empresa Orthofix. Es tracta d'un sistema senzill estable i versàtil dissenyat per al tractament de traumatismes, allargament d'extremitats i correcció de deformitats. Aquest sistema de fixació externa proporciona molts avantatges en el tractament del peu diabètic complicat.

El passat 24 de març de 2017 es va celebrar a l'Hotel SB Icària de Barcelona la primera jornada dedicada a aquest Fixador Circular, organitzada per l’empresa Orthofix. El Dr. Josep Torrent i Dr Iban Clares, metges adjunt de la Unitat de Peu i Turmell i amb àmplia experiència en el tractament del peu diabètic, van participar com a ponents exposant la importància del treball multidisciplinar en el tractament integral d'aquests pacients que presenten un alt índex de complicacions incloent l'amputació de l’extremitat.

Els pacients diabètics tenen alterada la sensibilitat i freqüentment presenten deformitats i lesions cutànies de difícil tractament. La fixació externa circular podria ser un sistema útil per al maneig d'aquests processos on el manteniment d'un peu plantígrad i una estructura anatòmica conservada pot disminuir la prevalença d'aquestes complicacions i disminuir el número d'amputacions. Es tracta d'un sistema intuïtiu i de senzilla implantació que permet als pacients deambular recolzant la totalitat del pes sobre la extremitat i facilita les cures de les lesions cutànies per part d'infermeria.

Durant la jornada, els diversos assistents, la pràctica majoria cirurgians de peu i turmell de tota Catalunya van poder entrar en contacte amb el fixador i van practicar la seva implantació en un esquelet ossi artificial. Va ser una jornada científica on els diversos especialistes del nostre país van poder intercanviar opinions i expectatives d'un sistema que si més no, sembla tenir un futur esperançador en el tractament de les deformitats produïdes al peu dels pacients amb Diabetis mellitus mal controlada.

Presentació Fixació externa circular