El Dr. Rodrigo Luna present al XI Congreso Nacional de la SEFEx-CR

Els passats dies 15 i 16 de març va tenir lloc, al Rafael Atocha Hotel de Madrid, el “XI congreso Nacional de la Sociedad Española de Fijación Externa y cirugía reconstructiva del aparato Locomotor (SEFEx-CR)”, en el qual va participar amb una comunicació pòster el Dr. Rodrigo Luna, metge resident del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HUMT.

Amb el títol Fijador externo circular en infección de material de osteosíntesis, el Dr. Rodrigo Luna, la Dra. Margarita Veloso, la Dra. Lucía Gómez, el Dr. Lluís Font i el Dr. Alfredo Matamala van presentar el cas d’un pacient amb una fractura del platet tibial Schatzker VI tractada inicialment amb un Fx Extern modular. El pacient va presentar una infecció aguda, fet que va complicar el tractament de la fractura. Es va reintervenir al pacient un fixador extern circular tipus Ilizarov, fet que va poder augmentar l’estabilitat contra la translació i la rotació en els plans coronal i sagital mentre que permet un grau de micromoviment axial per estimular la formació de l’ós.

Aquesta fixació externa ja compta amb 70 anys de vida, però en l’actualitat segueix sent una opció per al tractament d’aquest tipus de lesions, malgrat que la seva col·locació és complexa i requereix d’experiència i habilitat.