La Societat Catalana de Gestió Sanitària s'interessa per la tasca de la Unitat d'Ortogeriatria de l'HUMT

El passat dimecres, 30 de maig, l'HUMT va ser convidat a presentar la seva experiència en el tractament de la fractura de maluc dels pacients majors de 65 anys en la sessió sobre efectivitat clínica organitzada per la Societat Catalana de Gestió Sanitària. El Dr. Pablo Castillón, adjunt al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'HUMT, va ser l'encarregat de la ponència.
El motiu de la invitació va ser presentar el model de la Unitat de Traumatologia Geriàtrica de l'HUMT en l'abordatge d'aquestes fractures donat que la central de resultats de Catalunya ha detectat recentment que l'HUMT presenta la taxa més baixa de mortalitat a l'alta i als 30 dies de la fractura de maluc comparada amb tots els hospitals de nivell II de Catalunya.

Unitat d'Ortogeriatria: cinc anys de trajectòria intensa
Al juny de l'any 2013 es va crear la Unitat de Traumatologia Geriàtrica amb l'objectiu de millorar el procés assistencial dels pacients majors de 65 anys que pateixen una fractura de maluc. Es tracta d'una patologia la incidència de la qual augmenta cada any, de manera que s'ha convertit en un gran problema sanitari i social.

El model d'Unitat d'Ortogeriatria desenvolupat a l'HUMT es caracteritza per ser un model de tractament multidisciplinari del pacient en el qual s'han vinculat més de 10 especialitats diferents, incorpora la experiència dels seus professionals en circuits quirúrgics de recuperació ràpida i engloba totes les etapes del procés -des l'ingrés fins a l'alta definitiva incloent la prevenció de segones fractures per fragilitat-.

Totes aquestes mesures implementades en el procés assistencial de la fractura de maluc han permès disminuir la demora per a intervenció quirúrgica, l'estada hospitalària i la mortalitat a l'alta i als 30 dies de la fractura. Per tot plegat la International Osteoporosi Foundation ha reconegut a l'HUMT com a centre internacional Best Practice FLS.