La conferència dels Dijous de Mútua va abordar les principals funcionalitats de les unitats de peu diabètic

La sala d’actes de l’edifici docent va acollir, ahir dijous 29 de juny a les 18h, la quarta conferència del cicle Dijous de Mútua 2017, concebuda per donar a conèixer la tasca de les unitats de peu diabètic i, en especial, la de l’HUMT.
Va anar a càrrec del Dr. Josep Royo, cap del servei de Cirurgia Vascular, el Dr. Josep Torrent, adjunt del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) i la Sra. Teresa Huguet, podòloga de la Unitat de Peu Diabètic de l’HUMT.


Amb una trajectòria de més de 10 anys, la Unitat de Peu Diabètic de l’HUMT aglutina els diferents professionals que participen en el mateix procés clínic amb el propòsit de donar una millor assistència, disminuint el nombre d'amputacions en els pacients diabètics i les seves complicacions físiques i personals.


Així doncs es caracteritza per un treball cooperatiu i multidisciplinar donat que està integrada per professionals de múltiples serveis: COT, Cirurgia Vascular, Endocrinologia, Medicina Interna, Rehabilitació, Cirurgia Plàstica i podòlegs. La voluntat principal de la Unitat és aconseguir disminuir el nombre de pacients diabètics que encara pateixen amputacions a les extremitats inferiors derivades d’aquesta malaltia.

En el decurs de la conferència, els tres ponents -membres de l’esmentada Unitat de Peu Diabètic- exposaran les principals línies d’actuació en les quals treballen, parlaran dels objectius més destacats i, en definitiva, contribuiran a donar més visibilitat a aquestes unitats.


En aquest sentit, en una recent reunió mundial d’experts sobre la diabetis la Dra. Catherine Le Galès-Camus, subdirectora general de l’OMS, inicià el seu discurs amb les següents paraules: "És inadmissible que es produeixin tantes morts i casos de discapacitat com a conseqüència de les amputacions, quan existeixen clarament solucions assequibles per evitar-ho. Una petita inversió en prevenció i educació pot traduir-se en menys amputacions i una millor qualitat de vida. Sense oblidar l’estalvi sanitari.”


Podeu veure la conferència completa sobre "Per què serveix la unitat del peu diabètic?"