I després de l'Ictus, mentres sóc a l'Hospital... Què passarà?

S’estima que més d’un 45% dels supervivents a un ictus presenten dificultat per caminar i/o altres dèficits residuals pels quals requerirà assistència en les activitats de vida diària (AVD) i un 30% de pacients quedaran amb seqüeles greus. Al voltant del 75% dels pacients requereix actuacions de rehabilitació en els 6 primers mesos de l’ictus.

Quan el pacient ingressa a planta convencional de Neurologia des del primer dia es realitza valoració per rehabilitació i logopeda i s’inicia el tractament rehabilitador.

Durant tota l’estada d’hospitalització es fa diàriament, de dilluns a divendres, fisioteràpia. En casos individualitzats i que compleixin criteris es ralitza el Programa de Rehabilitació Intensiva (PRI) que amplia la fisioteràpia matí i tarda i caps de setmana.

L’equip mèdic vetllarà per l’estabilització de la malaltia i la prevenció de les complicacions mèdiques que puguin aparèixer. Realitzarà les exploracions complementàries necessàries per conèixer la causa que ha provocat l’ictus i indicarà les mesures preventives necessàries.

Un cop el pacient és alta d’hospitalització d’aguts, pot continuar la rehabilitació en un Centre Sociosanitari, al domicili o a l’ambulatori, segons els criteris establerts.

El metge rehabilitador és el professional que fa la indicació del tractament, estableix el pla d’actuació i el temps de durada.

<< Tornar enrere