Quan haig de començar a planificar el futur?

Es ben conegut que la demència, implica una pèrdua progressiva de la capacitat cognitiva de la persona. Els canvis en la memòria i conducta poden ser el motiu pels que la persona vegi disminuït el seu grau de competència en la pressa de decisions, sobretot, en lo relacionat amb les facultats per gestionar aspectes legals i financers que fins ara havien realitzat.

Davant aquesta possibilitat, és recomanable preveure la possibilitat d’una desprotecció social i/o l’exposició a situacions de risc.

La legislació estatal i autonòmica contempla una sèrie de mesures jurídiques que afavoreixen que la persona, de forma anticipada, pot establir com li agradaria que en un futur es dugués a terme la seva protecció personal i patrimonial.

La participació de la persona, en etapes inicials de la malaltia, quan conserva part de la seva competència afavoreix la pressa de decisions i de la seva implicació en l’organització dels aspectes essencials relacionats amb el seu patrimoni i la planificació de futurs cuidados que desitja rebre.

Alguns documents útils:

  • Document voluntats anticipades
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/voluntats-anticipades/
https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/voluntats_anticipades/documents/solicitud_inscripci_rva_2012_catala.pdf
https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/V/voluntats_anticipades/documents/pregfreqdva.pdf
  • Article de poders notarials
  • Curatela

<< Tornar enrere