Com puc evitar patir un Ictus? Què és la prevenció?

La prevenció és el conjunt d’accions coordinades dirigides a la població o a un individu concret amb l’objectiu d’eliminar o minimitzar l’impacte de les malalties vasculars (en concret cerebrovasculars) i les discapacitats associades.

<< Tornar enrere

Promoció d'hàbits de vida saludable dirigits a la població


Activitat física
Ajuda a mantenir-se àgil i amb autonomia, millora el benestar mental, redueix l’ansietat i l’estrès i millora l’insomni. Millora la memòria. Redueix el risc de malalties vasculars, diabetis, HTA, colesterol elevat i el càncer de colon.

Evitat els hàbits tòxics, com el tabac
Disminueix el risc de patir un ictus, infart de miocardi, isquèmia d’extremitats i càncer de pulmó.

Alimentació saludable
Us recomanem que visiteu el blog del servei d'Endocrinologia i Nutrició on tindreu totes les pautes i recomanacions per seguir una dieta equilibrada i saludable.
https://mutuaterrassa.com/blogs/ca/endocrinologia/alimentacio

en referència al consum d'alcohol, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que el més saludable és beure quant menys alcohol millor, ja que No existeix un nivell de consum segur per a la salut.
Els estudis demostren que una copa de vi negre al dia pot ser un factor protector de malalties cardiovasculars i cerebrovasculars.
  • Controls estricte dels factors de risc vascular és una mesura de prevenció a nivell individual
Aquesta mesura està, principalment, dirigida a persones amb risc moderat-elevat de malaltia vascular (cardiovascular, cerebrovascular).