Coneixeu el programa "Inoblidables"

Actualment, hi ha 800.000 malalts d'Alzheimer a Espanya i es calcula que cada any es diagnostiquen al voltant de 40.000 casos nous.

A més, en tractar-se d'un problema que afecta l'entorn familiar i social de les persones que la pateixen, la intervenció amb les famílies es converteix en un altre objectiu necessari dels plans d'actuació, sent imprescindible educar sobre la malaltia i conseqüències associades a aquesta, proporcionar eines i entrenament en habilitats d'afrontament del problema ("per cuidar-se millor i cuidar millor") i proporcionar informació sobre recursos disponibles.

Ser cuidador pot afectar la relació entre el cuidador i la persona a què cuida. Aquesta afectació pot tenir un impacte sobre la salut física i el benestar psicològic del cuidador. Això es coneix com a sobrecàrrega del cuidador.

Des de la Unitat de Cognició i Conducta ja fa més de 20 anys que portem a terme Grups de Formació de Familiars amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies implicades.

Amb aquesta filosofia de millora es va concebre "Inoblidables", un programa rigorós, online i gratuït amb contingut creat per especialistes en neurologia, infermeria, assistència social i psicologia sobre la cura de pacients amb Alzheimer. Es tracta d'un projecte col·laboració en què participen un equip de professionals en format escrit i vídeo: la neuròloga Dra. María Teresa Buongiorno, l'assistenta social Gemma Tomé, la infermera Sílvia Romero i les psicòlogues Dra. Laura Casas i Dra. Dolors Badenes.

Amb Inoblidables es faciliten continguts útils i professionals que poden millorar la qualitat de vida dels pacients d'Alzheimer i de les persones que vetllen per ells. En el programa s'aborden qüestions per a entendre la malaltia, les cures mèdiques que requereix, el suport institucional disponible o com es pot treballar la salut mental del mateix cuidador.