Puc continuar conduint?

La conducció de vehicles és una tasca complexa que requereix que les funcions cognitives, motores i sensorials estiguin en condicions òptimes.

A l’inici de la presència de deteriorament cognitiu, la capacitat per cponduir un vehicle no té perquè estar afectada. No obstant, poden existir dificultats en quant al temps de reacció davant de situacions imprevistes i en la capacitat de recordar i reaccionar davant les normes de trànsit o canvis en els recorreguts habituals.

És important valorar cada cas de forma individual per poder prendre una decisió. S’ha d’anar al centre de renovació si detectem perill en aquesta activitat encara que el carnet de conduir no estigui caducat.
La legislació espanyola en el Real Decreto 818/2009 estableix que les persones amb un diagnòstic de demència no poden conduir.

El neuropsicòleg, neuròleg o el seu metge de família són claus per ajudar a discernir si la persona té la capacitat per conduir, però els centres de renovació de la llicència de conduir són els que tenen la potestat de renovar, limitar o denegar la llicència de conducció.

<< Tornar enrere