Alimentació amb biberó. Com preparar correctament un biberó

El nen pren biberó exclusivament, per decisió dels pares o per criteri mèdic. Com en els casos anteriors el nen s'ha d'alimentar a demanda, no s’ha de forçar mai que s’ho acabi, cada presa pot ser diferent i en general farà entre 6 i 8 preses al dia. Us indicaran quina quantitat heu de preparar en el moment de l'alta i l'anireu augmentant a mida que s'ho acabi o segons indicació del vostre pediatre.


COM PREPARAR CORRECTAMENT UN BIBERÓ
Primer de tot és molt important que sempre us renteu les mans abans de preparar el biberó. Agafeu un biberó net, poseu-li sempre primer l'aigua embotellada a temperatura ambient i seguidament li afegiu la llet en pols que calgui. La proporció sempre ha de ser la mateixa: per cada 30 ml d'aigua posar una mesura rasa de llet en pols. Tapeu–lo i remeneu bé fins que no quedin grumolls . Si el vostre nadó pren 40 ml en una presa, n'hi heu de preparar 60 ml i llençar la resta. Si no s’ho acaba es pot guardar fins a la següent presa a la nevera.

30 ml d'aigua ........... 1 mesura rasa de llet en pols
60 ml d'aigua ........... 2 mesures rases de llet en pols
90 ml d'aigua ........... 3 mesures rases de llet en pols

La llet es pot donar a temperatura ambient. Si l'escalfeu una mica (tèbia), comproveu la temperatura de la llet abans de donar-li, abocant unes gotes sobre el dors de la vostra mà. L'ampolla d'aigua s'ha d'utilitzar només per la preparació dels biberons.

El biberó es renta amb aigua i sabó de rentar plats. S'ha d'esbandir bé i deixar assecar obert a l'aire. És importat rentar-lo just després d’ utilitzar-lo, ja que la mica de llet que hi queda és un cultiu de gèrmens.