Són les begudes “light” millors que les begudes ensucrades?

La diferència entre una beguda ensucrada i la seva alternativa “light” és la quantitat de sucre que aporten. Segons el reglament (CE) No 1924/2006 un producte “light” ha de tenir un mínim del 30% menys del valor energètic. Així doncs, la industria alimentària, per tal de complir amb aquest reglament substitueix el sucre de la beguda base per edulcorants amb l’objectiu de mantenir el gust dolç a les begudes “light”.

Hem de tenir en compte que el consum màxim de sucre recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) és de 25 g al dia (6 tarrons /dia).

Així doncs, millor consumir begudes “light”?
Un producte “light” te menys calories que el seu producte base, però això no equival a ser més saludable. Referent als últims estudis, el consum d’edulcorants podria predisposar a desenvolupar diabetis tipus II, síndrome metabòlica i risc cardiovascular, sent més prevalent en persones que ja pateixen obesitat.

És millor fer un consum conscient de les begudes ensucrades, deixant aquestes per dies festius o ocasions esporàdiques. D’aquesta manera evitaríem comprar-les de forma habitual i impediríem que aquestes o les seves versions light, entressin a casa nostra.