Control de l’efecte dels aliments sobre els nivells de sucre en sang

Tenint en compte els conceptes anteriors, existeixen vàries estratègies per poder controlar l’efecte dels aliments sobre els nivells de sucre en sang, com ara:

Ordre d’ingesta dels aliments

Si mengeu els aliments vegetals, com: la verdura i l’amanida a l’inici de l’àpat, abans que la resta d’aliments rics en hidrats de carboni, provocareu un alentiment de l’absorció dels hidrats consumits fent que no augmenti tant ràpid el sucre en sang. El motiu pel qual es produeix aquest fet és per l’alt contingut de fibra d’aquest tipus d’aliments i el baix índex glucèmic.

Prioritzeu la ingesta dels aliments rics en hidrats de carboni integrals i les llegums

Si us assegureu que els aliments rics en hidrats de carboni que consumiu siguin integrals afavorireu que l’augment del sucre en sang sigui més lent, a causa de l’efecte que produeix la fibra, igual que en el cas anterior. El mateix passaria en el cas de la ingesta de les llegums.

Refredeu prèviament els aliments rics en hidrats de carboni

Si cuineu i posteriorment refredeu els aliments rics en hidrats de carboni complexes (pasta, arròs, pa, etc...) apareix l’anomenat midó resistent que disminueix l’IG de l’aliment, afavorint que no augmenti tant ràpid el sucre en sang (a més, aquest midó resistent contribueix al manteniment d'una flora intestinal saludable).

Vigileu la ingesta d’aliments rics en greix i proteïna

Si consumiu aliments molt rics en greix i/o proteïna es retardarà molt la digestió i a conseqüència l’absorció del sucre, tot i que posteriorment el pic de glucèmia s’haurà de tenir en compte.

Doneu un cop d’ull a aquest exemple, què passa quan menges pizza?
https://diabetesmadrid.org/que-pasa-cuando-cenas-pizza/