No per tenir diabetis s’ha de renunciar a les postres de Nadal

Torrons: N’hi ha de moltes varietats, però els ingredients base són l’ametlla i el sucre o la mel, així doncs haurem de tenir cura de la quantitat que en mengem, tenint en compte que la resta de l’àpat.

Els polvorons: Són molt rics en greixos saturats i hidrats de carboni que provenen del sucre. Els ingredients base són farina, sucre i llard. De forma aproximada una unitat aporta 2 racions de CH.


Neules: Tot i que la neula te l’aspecte d'una galeta lleugera aporten hidrats de carboni que provenen de la farina i el sucre i també aporten greixos saturats. Uns 25 g de neules (4 unitats) aporten 2 racions de HC .

Podem trobar al mercat neules banyades de xocolata o inclús farcides de torró de xixona, però aquestes porten més quantitat d’hidrats de carboni i de greixos. Actualment algunes marques comercials en fabriquen sense sucre.

Per més informació reviseu la infografia de diabetis a la carta que us adjuntem

Què hem de saber dels dolços sense sucre afegit?

Alguns productes alimentaris etiquetats com “sense sucres afegits” contenen edulcorants artificials com poden ser els polialcohols que son compostos alimentaris amb un gust dolç que serveixen per substituir el sucre. Son edulcorants calòrics que s’obtenen a partir d’un altre hidrat de carboni simple com es la glucosa. La particularitat dels polialcohols es que l’intestí només n’absorbeix gairebé la meitat. Per tant restarem la meitat del total de polialcohols al total de d’hidrats de carboni/100g del producte en qüestió tal com podem veure a l’exemple.