Dia 12 de maig, Dia Internacional de la Infermeria

L’any 2020 ha estat declarat per l’Organització Mundial de la Salut l’any de les infermeres i llevadores.

Per aquest motiu des de la Direcció d’infermeria de Mútua Terrassa els infermers /infermeres, sota el lema 24/365, vam plantejar-nos divulgar tant als professionals com als pacients: Qui som, Què fem, Per què ho fem i Com ho fem. Vam encetar un blog d’infermeria...

Però tot això es va sacsejar quan el dia 11 de març la OMS va declarar la pandèmia per Covid-19. Aquest virus ha canviat la vida de tothom i com no, també la nostra.

En un primer moment, ens vàrem quedar perplexes i ens negàvem a creure el que ens arribava d’altres països, com ara la veïna Itàlia. Perquè érem incapaces imaginar-nos la magnitud del que al final ha estat.

Tant les direccions Mèdiques i com d’Infermeria van començar a elaborar els plans de contingència i guies d’actuació.

Els infermers i infermeres ens hem reorganitzat completament, al igual que s’ha reorganitzat l’hospital.
Ens hem adaptat a un nou servei, a una nova planta, a nous companys, a un nou horari, nou equip mèdic i sobretot a tractar a unes persones malaltes amb una patologia greu, desconeguda fins aquell moment, de maneig difícil i amb una gran incertesa en quant a la seva evolució.

Estem treballant en unes condicions difícils, amb equips de protecció individual tota la jornada laboral, sota tensió assistencial i amb la por al contagi propi i de les nostres famílies. Patint situacions de desànim i desgast, i acompanyat a les persones a final de vida, perquè aquesta mort, sigui el més digna possible.

I és per això que ens hem de congratular. Ho hem tornat a fer!! Amb esforç, tenint cura de les persones i dels companys, amb entrega i responsabilitat i molta solidaritat.

Ho hem fet perquè som una professió de servei, perquè el tenir cura de les persones és el que ens mou i ens motiva i perquè sabem que la nostra professió és important per a les persones i la societat.

Moltes gràcies a tots i totes