Un estudi sobre el lideratge de les infermeres en la consulta respiratori-Covid del CAP Can Trias-Ernest Lluch guanya del 26è Premi d’Infermeria de MútuaTerrassa

El passat 27 de maig es van lliurar els premis de la 26ª edició del tradicional Premi d'Infermeria MútuaTerrassa. Es tracta d'un certamen anual que se celebra per commemorar el "Dia Internacional de la Infermeria" -el 12 de maig- i que té per objectiu donar visibilitat a la recerca en les cures infermeres des dels diferents àmbits assistencials dins la pròpia organització i impulsar la metodologia científica.



L'edició d'enguany ha aconseguit aplegar un total de 33 treballs, gairebé una desena més que en la darrera edició (maig 2019), quan el certamen en va aglutinar 24. El lliurament dels premis ha anat a càrrec d'Esteve Picola, director general de l'entitat, Yolanda Cuesta, gerent de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i Ramon Ramells, gerent de l'Àmbit de Servei Sociosanitari.



El primer premi ha recaigut en el treball "Estratègies davant la COVID-19: Gestió de la demanda infermera (GID) de les consultes amb clínica compatible, liderada per infermeria", obra de Nura Asad Jara, Carla Batllés Quintas, Carol Bosch Tarragó, Marta Copete Vilella, Gemma Martínez Gálvez i Marta Ruiz Toro, totes elles infermeres del CAP Can Trias - Ernest Lluch. L'estudi ha consistit en la creació d'una consulta pionera liderada per professionals d'infermeria per atendre la demanda assistencial dels pacients amb clínica compatible amb la Covid-19. Les autores han pogut constatar amb aquest treball l'alt grau d'autonomia i resolució de la infermera i la baixa taxa de reconsulta.



El segon guardó ha recaigut en l'estudi "La pandèmia Covid-19 i l'ús de la contenció mecànica en pacients hospitalitzats en un hospital d'aguts". En aquest cas els resultats han servit per registrar un major ús de les contencions mecàniques en pacients hospitalitzats durant la pandèmia de la Covid-19. Els autors han estat Roser Font Canals, Antonia Expósito López, Anna Parera Prous, totes tres infermeres, i Salvador Quintana Riera, metge, tots ells professionals de les UFISS-pal·liatius i el Comitè d'Ètica Assistencial.